Translations of this page:

LUT:n sosiaalisen median koulutuksen sivut

Tämä sivu on Lappeenrannassa vuoden 2011 alkupuolella toteutettavan Sosiaalinen media opetuksessa -koulutuksen esimerkkisivu LUT:n DokuWikissä. Wikispaces-wikiin on alkujaan luotu koulutuksen wiki - mikään ei estä siirtämästä siellä olevia aineistoja tähän wikiin, jos ne halutaan LUT:n omille wikisivuille - kuka tahansa voi siirrellä aineistot tänne.

Näille sivulle voidaan koot vinkkejä ja linkkejä sosiaalisen median opetuskäyttöön. Ensialkuun tähän on luotu pikaohjeet siitä, miten tähän DokuWikiin voi luoda sivuja.

Pikaohjeet DokuWikin käyttöön

Tässä pikaohjeet, miten pääset alkuun wikisivujen luomisessa DokuWikiin! Koska tämä on wiki, jota kaikki voivat muokata, voit myös itse parannella näitä ohjeita ja tehdä lisäyksiä niihin klikkaamalla Muokkaa tätä sivua -painiketta sivun vasemmassa alakulmassa! Ks. sivun muokkaamisesta myös tämän sivun Sivujen muokkaaminen -osiosta tärkeää lisätietoa.

Uuden sivun luominen

Voit luoda uuden sivun ottamalla mallia tästä somekoulutus-sivusta. Jätä selaimen otsikkoriville osoitteen alkuosa, mutta kirjoita somekoulutus-sanan tilalle haluamasi sivuston nimi (esimerkiksi kurssin nimi ja numero - huom. kannattaa käyttää yksilöllisiä nimiä ja välttää skandinaavisia merkkejä).

Esimerkiksi: http://personal.lut.fi/wiki/doku.php/kurssinnimi

Kun painat Enteriä, ohjaudut sivulle jossa ilmoitetaan, että kyseistä sivua ei vielä ole (jos kukaan muu ei ole jo ennättänyt luoda täsmälleen samannimistä sivua :) ja sivulla näkyy ohjeistusta miten sen voi luoda eli klikkaa painiketta Luo sivu. Päädyt sivulle, jossa on tekstieditori avoinna sivun sisällön luomista varten. Kirjoita sisältö, ja sivun alalaidan painikkeilla voit Tallentaa, Esikatsella tai Perua tekemäsi muokkaukset.

Hierarkkisen sivukokonaisuuden luominen

Haluat ehkä luoda alisivuja, jotka sijaitsevat puurakenteena kuvattuna luomasi pääsivun (esimerkiksi kurssisivu) alla. Alisivujen luominen tapahtuu siten, että kirjoitat selainriville alisivun nimen vielä edellisessä kohdassa kirjoitetun kurssinimen perään kauttaviivalla / erotettuna.

 Esimerkiksi: http://personal.lut.fi/wiki/doku.php/kurssinnimi/johdanto

Kun painat Enteriä, ohjaudut jälleen sivulle, jossa ilmoitetaan ettei kyseistä sivua vielä ole - toimi sen luomiseksi samalla tavoin kuin edellisessä kohdassa.

Tässä DokuWikissä jo olevat sivut puurakenteena

Jos haluat nähdä mitä sivuja tässä DokuWikissä jo on, pääset katsomaan niitä oikeassa alalaidassa olevan Hakemisto -painikkeen kautta. Mikäli olet luonut uuden pääsivun ja alisivuja, ne pitäisi myös näkyä hakemistossa puurakenteessa.

Syntaksiohjeet

Wikeissä käytetään usein niiden omaa merkintäkieltä. Merkintäkielet ovat yleensä melko yksinkertaisia käyttää. Tämän DokuWikin merkintäkieleen löydät syntaksiohjeen täältä.

Sivujen muokkaaminen

Koska samaa wikisivua voi muokata useampi henkilö yhtä aikaa, saattaa syntyä ns. konfliktitilanteita ja sivun muutokset tallentua toisella tavalla kuin oli tarkoitus. Eri wikialustat käsittelevät näitä konfliktitilanteita hieman eri tavoin. DokuWikissä samanaikasta saman kohdan muokkauksen todennäköisyyttä vähentämään on sivu jaettu osioihin eri otsikoiden alla. Jokaista otsikkokohtaista osiota kohden on oma Muokkaa-painike näkyvissä sivun katselutilassa. Eli: kun muokkaat jotakin sivua, tee muokkaukset osiokohtaisesti, äläkä muokkaa sivua vasemman alakulman Muokkaa tätä sivua -painikkeesta, jos vain voit näin tehdä (kaikilla sivuilla ei välttämättä ole eri osioita, mutta osioita kannattaa luoda käyttämällä sivulla väliotsikointeja).

 
/opt/webdata/webroot/wiki/data/pages/somekoulutus.txt · Viimeksi muutettu: 2011/10/11 11:40 (ulkoinen muokkaus)
[unknown button type]
 
Jollei muuta ole mainittu, niin sisältö tässä wikissä on lisensoitu seuraavalla lisenssillä: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki