Translations of this page:

Yhteinen wiki henkilökunnan ja opiskelijoiden henkilökohtaiseen käyttöön

Mikä tai mitä wiki on?

Lainaus wikipediasta:

Wiki on verkkosivusto, jonka sisältöä käyttäjät voivat itse muokata, usein ilman sivustolle kirjautumista. Vuorovaikutteisuus ja muutosten tekemisen yksinkertaisuus tekevät wikistä tehokkaan yhteisöllisen kirjoittamisen työkalun. Termillä wiki voidaan myös viitata yhteistyöohjelmistoihin, jotka helpottavat wiki-verkkosivustojen käyttöä.

Kannattaa käydä lukemassa mitä muuta siellä kerrotaan wikistä.

Mitä virkaa tällä nimenomaisella wikillä on?

En minä tiedä, käyttäkää mihin haluatte ja katsotaan vuoden päästä oliko tällä mitään virkaa.

Mitä tähän wikiin voi laittaa?

Ihan mitä vaan haluatte, mutta muistakaa…

  • Kaikki mitä tähän wikiin laitatte on kenen tahansa internetin käyttäjän luettavissa.
  • Materiaalin muokkaus onnistuu kaikilta niiltä joilla on aktiivinen LUT tunnus.
  • Materiaalin pitäisi olla suomen lakien ja asetuksien mukaista, eli teillä pitää olla oikeus julkaista kyseistä materiaalia.

Ohjeita alkuun pääsemiseksi

Paina Login nappia sivun oikeassa alareunassa jos haluat editoida jotain sivua, Jos siellä onkin Logout nappi niin se tarkoittaa sitä että olet jo kirjautunut wikiin. Kirjautuneilla on käytettävissä Edit this page nappi josta pääsee editoimaan nenän edessä näkyvää sivua.

  • PlayGround - Harjoittelualue jota kannattaa käyttää jos ei ole ennen käyttänyt wikejä tai haluaa vain kokeilla miten tämä toimii.
  • Formatting Syntax - Täältä löytyy pikaohjeet tämän wikin muotoilumerkkeihin
  • Sivunluontiohje - Miten tähän wikiin luodaan uusia sivuja? LUT:n talvella 2011 toteutettavan sosiaalisen median koulutuksen yhteydessä luotu ohjesivu

Kokeile rohkeasti miten tämä toimii, wiki sisältää versiohistorian ja mahdollisuuden palauttaa vahingossa poistettu sivu takaisin.

Wikissä olevien ohjeiden laadun parantaminen

Tämän palvelimen palveluiden ohjeet on kirjoitettu kovassa kiireessä, niissä on paljon kirjoitusvirheitä, sanamuodot kömpelöitä ja ne ovat kovin suppeat. Olisi aivan mahtavaa jos käyttäjät haluaisivat osallistua ohjeiden parantamiseen. Kaikilla on yhtäläiset oikeudet muokata wikissä olevia ohjesivuja ja niiden parantaminen on kaikkien etu.

Wikin toiminnallisuuden lisääminen

Tämä wiki käyttää dokuwiki nimistä ohjelmistoa ja siihen on saatavilla varsin paljon laajennuksia joilla tämän wikin toiminnallisuus muuttuu. Jos haluat että tähän wikiin asennetään jokin laajennus, lähetä sähköpostia osoitteeseen ilmari.laakkonen@lut.fi niin ylläpito tarkistaa kyseisen pluginin. Plugin asennetaan käyttöön jos siitä on olemassa riittävän tuore versio ja se ei heikennä palvelimen toiminnallisuutta tai turvallisuutta.

 
/opt/webdata/webroot/wiki/data/pages/help/wiki.txt · Viimeksi muutettu: 2014/12/10 12:56 / laakkone
[unknown button type]
 
Jollei muuta ole mainittu, niin sisältö tässä wikissä on lisensoitu seuraavalla lisenssillä: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki