Translations of this page:

Palvelimen ja palveluiden yleiset ohjeet

Kenelle palvelut on tarkoitettu?

Palvelut on tarkoitettu kaikille Lappeenrannan teknillisen yliopiston työntekijöille ja opiskelijoille. Jos sinulla on yliopistolla aktiivinen käyttäjätunnus niin voit käyttää tämän palvelimen palveluja.

Miksi nämä palvelut ovat olemassa?

Ainakin tietotekniikan alan akateemisissa piireissä on tapana, että tutkija on läsnä internetissä omalla digitaalisella käyntikortillaan, jossa hän esittelee omaa uraansa ja tämän hetkisiä projektejaan. Näiden palveluiden avulla yliopiston tutkijat voivat toteuttaa tämän tarpeen. Lisäksi tietotekniikan osastolla on kursseja, joissa oletetaan että opiskelijalla on käytettävissään kotisivualue web-ohjelmointiharjoituksia varten.

Mistä saa apua palveluiden käyttöön?

Tämän palvelimen palvelut eivät kuulu yliopiston helpdeskin tuen piiriin, varsinaista käyttäjäopastusta ei anneta vaan palveluiden toteutukseen käytettyjen sovelluksien käyttö pitää opetella itse. Wikin ohjemateriaalin avulla pääset alkuun jos muuten tiedät mitä olet tekemässä, lisäksi wikin ohjeita voi myös jokainen käyttäjä parantaa itse, jos katsoo että ne ovat huonot.

Mikäli wikin ohjeet eivät riitä, niin apua voi pyytää myös sähköpostiosoitteesta ilmari.laakkonen@lut.fi.

Mitä palveluja on tarjolla?

Kaikille yhteinen wiki, henkilökohtaiset kotisivut (html tiedostoina) ja blogit.

Mitä materiaalia minä voin laittaa näihin palveluihin?

Mitä itse haluat, kunhan se on suomen lakien ja asetuksien mukaista, ja sinulla on oikeudet kyseisen materiaalin julkaisuun. Jokainen sisällöntuottaja on henkilökohtaisesti vastuussa julkaisemastaan materiaalista.

Mitä teen, jos havaitsen laitonta materiaalia tällä palvelimella?

Lähetä siitä sähköpostia osoitteeseen ilmari.laakkonen@lut.fi, jossa kerrot:

  • Mistä kyseinen materiaali löytyy, esimerkiksi internet-osoite
  • Kerrot, miksi se mielestäsi on laitonta

Miten ylläpito käsittelee ilmoitukset laittomasta materiaalista?

Kaikki ilmoitukset käsitellään ja prosessi on suurinpiirtein seuraavan kaltainen:

  • Ilmoitettu materiaali tarkistetaan mahdollisimman nopeasti ylläpitäjän toimesta.
  • Ilmoitetusta materiaalista otetaan kopio siltä varalta, että sitä tarvitaan todisteena mahdollisissa riitatapauksissa.
  • Materiaalin julkaisseeseen henkilöön otetaan yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, ja kehoitetaan antamaan vastine siitä onko materiaali hänen mielestään laitonta vai ei. Samalla hänelle annetaan mahdollisuus poistaa materiaali palvelusta, mikäli se on hänen mielestään laitonta.
  • Mikäli sisällön julkaissut henkilö kiistää materiaalin laittomuuden, ilmoitetaan tästä ilmoituksen tekijälle, jotta hän voi päättää mahdollisista oikeustoimiin ryhtymisestä materiaalin julkaisijaa vastaan.
  • Mikäli materiaalin julkaissut henkilö poistaa materiaalin palvelusta, lähetetään tästä tieto ilmoituksen tekijälle, ja varmistetaan onko hän toimenpiteeseen tyytyväinen.
  • Ilmoituksen yhteydessä talteen kopioitu materiaali on tarvittaessa molempien osapuolten käytettävissä mahdolllisissa riitatapauksissa.

Kaikenlainen kaupallinen hyödyntäminen ja vaalimainostaminen on kielletty

Tämä on julkisin varoin ylläpidetty palvelin, joten älä käytä sen ilmaisuutta väärin. Palvelut ovat tarkoitettu ainoastaan henkilökohtaisille asioille. Kaikenlainen kaupallinen hyödyntäminen ja vaalimainonta on kiellettyä.

 
/opt/webdata/webroot/wiki/data/pages/help/start.txt · Viimeksi muutettu: 2014/12/10 12:07 / laakkone
[unknown button type]
 
Jollei muuta ole mainittu, niin sisältö tässä wikissä on lisensoitu seuraavalla lisenssillä: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki