Translations of this page:

Henkilökohtaiset blogit

Palvelu on käytettävissä, mutta käyttöohjeiden kirjoitus on vielä kesken…

Blog, mikä se on?

Blogit ovat päiväkirjan kaltaisia julkaisuohjelmistoja joiden käyttäjän ei tarvitse osata sivunkuvauskieliä (html, css, jne.) julkaistaakseen ajatuksiaan internetissä. Esimerkiksi yliopiston työntekijöillä on seuraavanlaisia blogeja:

Mihin minä voin käyttää blogeja?

Niitä voi käyttää aika moneen päiväkirjamaiseen julkaisuun jossa on tarkoitus säännöllisesti tai puolisäännöllisesti kertoa jotain uutta.

  • Valokuvapäiväkirja jonka kautta julkaiset parhaat valokuvasi.
  • vauvapäiväkirja josta sukulaiset voivat käydä lukemassa vauvasi kuulumiset.
  • Vaihto-opiskeluraportti vaihtoajalta.
  • Oman elämänsä analysointia tai sivustakatsojan kommentteja muiden elämän omituisuuksista

Milloin blogia ei kannata perustaa?

No jos julkaiset jotain internettiin kertaluontoisesti, sitä varten voi tehdä vaikka omat kotisivut html:llä tai luoda wikiin oma sivu sitä varten. Blogi ei ole myöskään twitterin tai facebookin kaltainen yhteisöpalvelu vaikka kirjoituksiesi kommentointi onkin mahdollista.

Mitä minun pitäisi osata voidakseni käyttää blogia?

  • Olisi hyvä jos web sovelluksien toimintatapa yleisesti olisi tuttu vaikka sivunkuvauskieliä ei tarvitsekaan osata. Olet esimerkiksi käyttänyt facebookkia tai linkediniä.
  • Englantia pitäisi osata koska sovelluksen käyttöliittymä on englanninkielinen, suomenkieltä toki voi käyttää blogin sisällössä, mutta sovelluksen toiminnot ja ohjeet ovat englanninkielisiä.

Miten teen tälle palvelimelle oman blogin?

Miten päivitän omaa blogiani?

Miten poistan blogini kun totean että en haluakkaan sitä päivittää?

Blogisi asetuksissa on Delete blog toiminto jonka avulla voit poistaa sen. Jos se ei satu silmään niin voit toki lähettää palvelimen ylläpidolle sähköpostia siitä että haluat poistaa blogisi.

Miten saan muutettua blogini ulkonäköä tai lisätä toiminnallisuutta?

Blogisovellukseen on asennettu muutama tyyli valmiiksi, voit vaihtaa blogin asetuksista tyylin joksikin niistä. Jos haluat että blog ohjelmistoon asennetaan uusia tyylejä niin lähetä sähköpostia ylläpidolle jossa kerrot minkä tyylin haluaisit olevan käytettävissä. Ylläpito tarkistaa hakee tyylitiedostostot, tarkistaa että se on uusimpaan wordpress versioon suunniteltuja ja asentaa sen sovellukseen. Tämän jälkeen se on muiden käyttäjien valittamissa oman bloginsa tyyliksi. Samalla tavalla toimit jos haluat että wordpress sovellukseen asennetaan jokin uusi toiminnallisuus.

 
/opt/webdata/webroot/wiki/data/pages/help/blogs.txt · Viimeksi muutettu: 2011/10/11 11:40 (ulkoinen muokkaus)
[unknown button type]
 
Jollei muuta ole mainittu, niin sisältö tässä wikissä on lisensoitu seuraavalla lisenssillä: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki