Aihe01: Matkalla kuuhun!

Tämä aihe tehdään yhteisesti Zoomissa ti 15.9. klo 16.30.

Moikka ja tervetuloa todistamaan raketin lentoa! 

Otsikko saattaa hämätä, sillä todellisuudessa rakettimme ei aivan yllä kuuhun asti. Yritys on kuitenkin hyvä! Tämä itse luotu etikkaraketti voi kurottaa jopa 20 metriin saakka. Älä siis kokeile tätä sisällä vaan etsi pihalta jokin avoin paikka.

Etikkarakettimme perustuu kemialliseen reaktioon, jossa etikka sekä ruokasooda reagoivat keskenään. Reaktio on hyvin nopea, ja siinä syntyy hiilidioksidia, vettä ja suolaa. Pullon eli raketin sisällä oleva paine kasvaa niin, että raketti räjähtää ja lähtee lentoon!

Oletko valmis kokeilemaan? Kerromme seuraavaksi miten. Aluksi listataan välineet, joita tarvitsemme. Huomaathan, että rakennamme raketin yhdessä kerhossa.

 

Miten rakettisi onnistui? Jaa kuva tai video raketistasi kerhon omassa kuvagalleriassa. Kuvagallerian löydät TÄÄLTÄ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *