Päivä 14: Kimaltelevat saippuakuplat

Tämän kerhokerran aihe käydään yhteisesti Zoomissa.

Moikka kerholaiset!

Keskiviikkona 24.6. kello 12 on kerhon seuraava, ja viimeinen tapaaminen!

Viimeisellä kerhokerralla pääsemme leikkimään saippuakuplien kanssa! Eikä minkä tahansa saippuakuplien, vaan supersaippuakuplien! Alta löydät kaksi erilaista reseptiä saippuakuplien tekoon, sekä listan muista tarvikkeista. Lisäksi kokeilemme suodattaa vettä luonnonmateriaalien avulla. Veden suodatukseen löydät tarkemmat ohjeet tämän postauksen lopusta.

Kerhokerralla paljastamme myös upeiden palkintojen voittajat! Nämä palkinnot löytävät tiensä eniten isoja sekä pikku haasteita tehneiden luokse. Haluamme kuitenkin kiittää kaikkia osallistujia ja teidän ihailtavaa aktiivisuutta, kiitos!!

Saippuakuplat

Supersaippuakuplien teko on hauskaa puuhaa ja tänään me teemme oikein isoja ja kimaltelevia kuplia! Voit valita alta löytyvistä resepteistä toisen. Glyseroli vahvistaa saippuakuplia ja tekee niistä kestävämpiä. Glyserolia löydät apteekista.

Huom! Glyseroli on tällä hetkellä loppunut apteekin toimittajalta, MUTTA Yliopiston Apteekista sitä löytyy!

Väline kuplien tekoon

Jotta saippukuplien reseptistä saadaan puhallettua hienoja kuplia, tarvitsemme jonkin apuvälineen. Esittelemme kaksi vaihtoehtoa tähän.

Veden suodatus luonnonmateriaaleista

Pääsemme myös suodattamaan vettä luonnosta löytyvien materiaalien avulla! Tämä suodatustapa suodattaa vedestä hiukkasia sekä epäpuhtauksia. Suodatus ei kuitenkaan poista veden bakteereja, joten juomiseen vesi ei sovellu.

Nähdään kerhossa keskiviikkona!