Päivä 13: Kukkaseppeleiden taikaa

Hei kerholaiset!

Juhannus on vietetty upeissa säissä! Huikea kokkokin paloi upeana Myllysaaressa. Jäätelöä on mahat pullollaan ja uitu on mielettömästi. Nyt on aika palata kerhon pariin taas ja tarttua pikku haasteeseen.  Keskikesän juhlasta inspiroituneena, opettelemme kukkaseppeleiden sidontaa kesän ihanista kukista, pikku haasteen muodossa.

Muistathan, että tänään 22.6 maanantaina meillä ei ole zoom tapaamista. Viimeinen kerhokertahan on tämän viikon keskiviikkona 24.6. :).

Tässä ohje apilaseppeleen tekoon.

  1. Ensiksi kerätään kimppu apiloita mahdollisimman pitkillä varsilla.

2. Valitaan kaksi pisintä apilaa. Laitetaan apiloiden varret ensin ristiin. Päällimmäisen apilan varsi kiepsautetaan alimmaisen apilan alta ja lopuksi varsi käännetään päällimmäisen apilan päälle.

3. Otetaan seuraava apila ja laitetaan se päällimmäiseksi. Kiepsautetaan varsi samalla tavalla kuin ensimmäinenkin, nyt vain lähimmän apilan vierestä.

4. Näin tehdään niin kauan kun seppele on halutun pituinen. Tässä valmistuu pikku seppele, jota voi käyttää vaikka rannerenkaana tai pehmolelun päähineenä.

5. Poimitaan seuraavaksi muutama heinä, joilla saadaan seppele kiinni. Yhdistä alku ja loppupää noin muutaman sentin pituiselta matkalta ja kiepauta heinä useita kertoja niiden ympärille. Lopuksi pujoita heinän pää kiepautettujen heinien alle.

Tadaa, seppele on valmis!

Muistatahan laittaa kuvan tekemästäsi seppeleestä meidän tuttuun KUVAGALLERIAan!

Meidän Juhannustraditioihin on useamman vuoden ajan kuulunut kukkaseppeleet ja taikojen tekeminen. Tässä vuosimallia 2020 Juhannusseppele :).

Mahtavaa viikon alkua kaikille!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *