Päivä 09: Mennään retkelle!

Tämän kerhokerran aihe käydään yhteisesti Zoomissa maanantaina 15.6.2020, klo 12.

Vuoden yksi odotetuimmista hetkistä on taas täällä, nimittäin kesä! Minusta kesässä parasta on uiminen, veneily, pyöräily, kavereiden kanssa oleminen, jäätelön syöminen, lämmöstä nauttiminen, ja mikä parasta, retkeily!! Retkeily ja luonnossa liikkuminen on kesäisin ihanaa puuhaa, ja varmasti moni teistäkin löytää tiensä retkelle tulevan kesän aikana!

Katso kuinka Annan retki sujui.

Anna haastaa sinut nappaaman retkeilykaverin mukaan, ja lähtemään omalle retkelle! Retki voi olla päivän mittainen tai jopa yön yli kestävä seikkailu!

Seuraavalta videolta löydät vinkit ruonvalmistukseen luonnossa. Videolla esitellään muun muassa kuinka trangia kasataan. Trangia on ruoanlaittoväline, joka soveltuu retkeilyyn.

Joko pohdit mitä pakkaat mukaan retkelle? Kokosin teille pakkauslistan valmiiksi.

Kerhotapaaminen

Kerhon yhteisessä Zoom-tapaamisessa pääsemme harjoittelemaan majan tai teltan pystyttämistä, sekä oppimaan muun muassa jokamiehenoikeuksia tietovisan avulla.

 

Ainutlaatuiset Jokamiehenoikeudet

Oletko kuullut aiemmin jokamiehenoikeuksista?

Jokamiehenoikeuksilla tarkoitetaan jokaisen oikeutta käyttää luontoa ja olla luonnossa. Jokamiehenoikeudet kertovat sinulle mitä Suomen luonnossa saa tehdä, ja mikä on kiellettyä.

Tiesitkö, että Suomessa ja muissa Pohjoismaissa on laajimmat jokamiehenoikeudet! Luonnossa vapaa liikkuminen marjoja ja sieniä keräten on tärkeä osa kulttuuriamme. Mitä kaikkea siis saamme tehdä ilman maanomistajan lupaa?

Tästä pääset   jatkamaan Jokamiehenoikeudet Visailua, jos se kerhossa jäi kesken :).

Voit haastaa myös vanhemmat visaan mukaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *