Päivä 07: Luodaan musiikkia

Tämän kerhokerran aihe käydään yhteisesti Zoomissa keskiviikkona 10.6.2020 .

Moikka kerholaiset! Tällä kerhokerralla päästään kierrättämään vähän erilaisella ja hauskalla tavalla! Pääsemme itse rakentamaan soittimia käytetyistä tavaroista ja materiaaleista.

Palautetaan mieleen mitä kierrätys pohjimmiltaan tarkoittaakaan. Kierrätystä on kaikki se, jossa vanhalle tavaralle tai materiaalille annetaan uusi elämä. Esimerkiksi kun syöt banaanin ja heität banaanin kuoret roskiin, joku voi tehdä sinun banaanin kuorista vaikka polttoainetta autoille. Tai kun vanha paitasi ei enää mahdu sinulle ja päätät viedä sen kirpputorille myyntiin, paita saa uuden elämän jonkun muun vaatekaapista.

 

Tänään vanhat tavarat ja materiaalit löytävät uuden elämänsä soittimina!

Käy kurkkaamassa kuinka kierrätetystä materiaalista tehdään yksinkertainen kitara!

Kerhokerran alussa rakennamme kaikki yhteisesti rytmimunan, eli marakassin. Tämän jälkeen päästään rakentamaan vielä toinen soitin, kotoa löytyvistä materiaaleista. Saat valita haluatko rakentaa ukuleleen, kitaran tai rummut. Lopussa rakennamme vielä ksylofonin halukkaiden kanssa. Varaa ksylofonin tekoa varten lasipulloja, mikäli niitä löytyy kotoa.

Soittimien rakentamisessa tarkoituksena on käyttää kotoa löytyviä materiaaleja sekä vanhoja tavaroita. Muutamia esimerkkejä, mitä voit käyttää rakentamiseen:

Marakassi

            

  1. laitetaan riisi valittuun purkkiin. Tässä riisit laitetaan pilttipurkkiin.
  2. laitetaan kansi kiinni ja valmista tuli!

 

Ukulele

Muista, että väreillä saa leikkiä kun rakennat soittimia. Vieressä näet värikkään ukulelen, jonka teossa on annettu mielikuvituksen lentää. Täältä löydät ohjeet mahtavan ukulelen tekoon

 

 

Tämän ukulelen tekoon tarvitset:

 

 

 

 

Jos tahdot jakaa tekemistäsi haasteista kuvia, voit jakaa ne TÄHÄN KUVAGALLERIAAN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *