Powicup 2012 – Tiedekunnan kyykkäjoukkueen seikkailut

Teknistaloudellisen tiedekunnan joukkue osallistui lauantaina 18.2.2012 Powicup 2012 kyykkäturnaukseen, kyseessä on itäsuomen suurin kyykkäturnaus jonka järjestää vuosittain Powi Ry Lappeenrannassa. Joukkueemme osallistui kutsusarjaan jossa oli yhteensä 12 joukkuetta, yleisessä sarjassa oli 64 joukkuetta, yhteensä joukkueita oli siis peräti 76 ja kun yhdessä joukkueessa on 4-6 pelaajaa niin lauantaina ylioppilastalon ympäristössä kyykkää pelasi 350-400 ihmistä.

Tiedekunnan joukkueessa oli mukana:

• Professori Jari Porras
  • Tutkijaopettaja Jouni Ikonen
  • Nuorempi tutkija Leah Riungu-Kalliosaari
  • Nuorempi tutkija Santosh Kalwar
  • Opintosuunnittelija Ilkka Nokelainen
  • Laboratorioinsinööri Ilmari Laakkonen
  • ja täydennyksenä joissakin peleissä mukana tekniikan ylioppilas Katja Marika Savolainen

Kutsusarjan joukkueet oli jaettu kahteen lohkoon, ja alkusarjan ohjelmassa oli peräti viisi ottelua jonka jälkeen pelattiin sijoitus-, välierä- ja finaalipelejä. Edessä oli siis kova otteluohjelma, mutta mieliala oli aamu yhdeksältä korkealla joukkueen kokoontuessa turnausalueella. Joukkueen ensimmäinen peli oli aikataulun mukaan kello 10:30, käytimme odotteluajan hyväksi ja opetimme Leahille ja Santoshille pelin sääntöjä ja näytimme turvallisia heittotekniikoita. Heillä ei ollut lainkaan aikaisempaa kokemusta pelistä ja alku oli ehkä hieman hankalaa.

Aamupäivän peleissä tiedekunnan joukkue joutui pelaamaan hieman vajaalla joukkueella koska Ilmari ja Ilkka kävivät pelaamassa pelejä myös yleisen sarjan puolella, täydensimme joukkuetta yhdellä tiedekunnan perusopiskelijalla että pelaajia päästiin kierrättämään erien välillä. Aamupäivän kahdesta pelistä oli tuloksena yksi voitto ja yksi tappio. Tulokset olivat erittäin hyviä kun ottaa huomioon joukkueen kahden pelaajan vähäisen kokemuksen lajista. Ruokatauolla joukkueesta tuli täysilukuinen kun Ilmari ja Ilkka liittyivät yleisen sarjan puolelta tiedekunnan joukkueeseen.

Iltapäivän peleissä panokset kasvoivat ja ottelut olivat ajoittain jännittävän tasaväkisiä. Vaikka voitontahtoa oli kovasti niin koko aikaa ei peluutettu parhaimpia pelaajia, vaan joukkueen taktiikka ja motto oli  se että kaikki pääsee  pelaamaan mahdollisimman usein välittämättä kokemuksen ja osaamisen määrästä. Tästä johtuen kaikilla oli kivaa ja saavutimme silti iltapäivän kolmesta pelistä kaksi voittoa. Alkusarjan viiden pelin jälkeen olimme saaneet yhteensä kolme voittoa ja kaksi tappiota ja tässä vaiheessa jouduimme odottamaan sijoitustamme alkusarjan lohkossamme jonkin aikaa. Onneksi kaakaota ja voileipiä oli taukotilassa tarjolla.

Jännittävän odottelun jälkeen saimme viimeisten alkusarjaotteluiden tulokset ja olimme päätyneet omassa alkusarjan lohkossamme kolmanneksi, tämä tarkoitti sitä että emme päässeet välieriin taistelemaan finaalipaikasta. Pelasimme kuitenkin sijoitusottelun sijoista 5-6, ottelu oli jännittävä mutta vastustaja ei antanut meille mahdollisuuksia voittoon, joukkueen loppusijoitus oli kutsusarjassa kuudes, eli olimme kirkasta keskitasoa.

Joukkueemme olisi ehkä halunnut paremman sijoituksen, mutta parempaa säätä, parempi pelikavereita ja turnausjärjestelyitä ei voi toivoa. Kaikilla oli hauskaa, pari joukkueen jäsentä sai ekan kerran pelata kyykkää, voittojakin tuli ja kokonaisuudessaan päivä oli mahtava. Kutsusarjan joukkueille oli järjestetty hyvät lepo- ja lämmittelytilat, aamupalavoileivät ja lounaslihapullat muussilla maistuivat hyviltä ja lämpimiä juomia oli tarjolla pitkin turnauspäivää vaihtelevalla kuumuusasteella.

Kiitoksia joukkueen jäsenille hyvästä turnaushengestä, powi ry:lle onnistuneista järjestelyistä ja sekä kutsu- että yleisen sarjan voittajille onnittelut hyvistä pelisuorituksista.

-ilmari-